logo

Groenwerkgroep Abdij van Egmond

BEGINPAGINA     De werkgroep     Project Levende Aarde     De tuinen     Contact

De werkgroep

Wie zijn wij?     Wat we doen     Zin om mee te doen?

De werkgroep - Wie zijn wij?
In 2009 liep het project “Onderhoud Groene Kerkterreinen” af. De abdij van Egmond was een van de terreinen binnen de provincie die, onder leiding van Landschap Noord-Holland een onderhoudsimpuls kregen tijdens de Landelijke Natuurwerkdag. Echter een eenmalige onderhoudsimpuls is niet genoeg, het terrein heeft behoefte aan duurzaam onderhoud. Om dit waardevolle terrein, vol met historische elementen en schuil- en leefgebied voor vele vogels, insecten en kleine zoogdieren, permanent te beheren, hebben enkele vrijwilligers na afloop van de Natuurwerkdag, de Groenwerkgroep opgericht.Groenwerkgroep Abdij van Egmond

Wij vormen een zelfstandige vrijwilligersgroep. Voor kennis en ondersteuning kunnen we een beroep doen op Landschap Noord-Holland. Onze groep bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste vrijwilligers. Enkelen hebben binnen onze groep ook een coördinerende functie, o.a. door beschikbare tijd, kennis en ervaring op het gebied van tuinonderhoud, tuinarchitectuur, biologie en machinetechniek.

We overleggen regelmatig met de tuinbroeder over het beheersmatige onderhoud en over verdere ontwikkelingen. De abdij beschikt over een goed geoutilleerd assortiment aan tuingereedschappen en tuinmachines, dat natuurlijk ook door ons wordt onderhouden. Veel tuinmeubilair is door onszelf gemaakt.

We zijn een groep van doeners en kunnen op werkdagen veel werk verzetten. Naast het werk is er ook tijd voor een praatje en een gezellig samenzijn tijdens de lunch. Uiteraard is er op het terrein van de Abdij altijd werk, dus zijn extra werkkrachten altijd welkom, zie "Zin om mee te doen?".