logo

Groenwerkgroep Abdij van Egmond

Beginpagina     De werkgroep     Project Levende Aarde     De tuinen     Contact

De werkgroep

Wie zijn wij?     De werkzaamheden     Zin om mee te doen?

De werkzaamheden - Wie zijn wij?
Groenwerkgroep Abdij van Egmond Welkom op de pagina over de vrijwilligers van de groenwerkgroep van de Abdij van Egmond.
Deze zelfstandige vrijwilligersgroep is ontstaan in 2009 nadat het project Groene Kerkterreinen is afgerond door Landschap Noord-Holland. In dit project zijn in Noord-Holland een aantal terreinen van kerken of andere religieuze gebouwen onderhouden of hersteld.

Het belang van duurzaam onderhoud bleek op veel van deze locaties een probleem. Enerzijds door een gebrek aan mankracht (ouder worden van de parochianen, broeders), aan de andere kant een gebrek aan financiën om al de werkzaamheden te laten uitvoeren.

Om deze waardevolle terreinen, vaak vol met historische elementen en door de rust ook een schuilplaats voor vele vogels en kleine zoogdieren, te behouden en te beheren is in Egmond een vrijwilligersgroep opgericht.
De groep bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste vrijwilligers tussen de 0 en 90 jaar uit Egmond en wijde omstreken.
We zijn een groep van doeners en kunnen op werkdagen veel werk verzetten. Naast het werk is er ook tijd voor een praatje en een gezellig samenzijn tijdens de lunch. Uiteraard is er op het terrein van de Abdij altijd werk, dus zijn extra werkkrachten altijd welkom. De vrijwilligersgroep werkt in overleg met de "tuinbroeder" van de Abdij.

Als het je leuk lijkt om onze groep te komen versterken, kijk dan bij "Zin om mee te doen?".