logo

Groenwerkgroep Abdij van Egmond

BEGINPAGINA     De werkgroep     Project Levende Aarde     De tuinen     Contact

De tuinen

bostuin     moestuin     kruidentuin     vlindertuin     kas-tuin    boomgaard    parkweide    wandelroute    ontwikkelvisie

De kas-tuin

Sinds enkele jaren beschikt de abdij weer over een grote groentekas met een ruime moestuin eromheen (in de “volle grond”). Ook in de groentekas worden de principes van de Levende aarde gevolgd. Binnen en buiten de kas worden groenten, fruit, kruiden en bloemen gekweekt. Er wordt gestekt en zaden worden vermeerderd.

In 2016 zijn de broeders begonnen om in de kas fasegewijs groenten te verbouwen volgens ecologische principes. Centraal staat hierin dat er samengewerkt wordt met de natuur. Denk aan groenbemesters, composteren, bodemleven, ruimte voor insecten, kippen houden en natuurlijke middelen om planten sterker te maken.

de kas-tuin van de Abdij van Egmond De broeders kunnen hierdoor voor een deel voorzien in hun keuken en maken diverse soorten jam van al het fruit dat in de kas en rond de abdij groeit. Ook kan zo al het organische keukenafval door de kippen tot compost verwerkt worden. De groentekas wil ook een inspiratie zijn om met alternatieven voor landbouwgif te werken. We geloven dat er plekken nodig zijn waar inspiratie kan groeien en transformeren tot praktijkervaring. Zo kunnen we in de toekomst voor de aarde blijven zorgen en blijven proeven van alle lekkers dat er groeit!

Terug naar boven